Hírek

Járható üveg másként

Járható üveg Járható üveget legtöbbször azért kérnek a megrendelők, hogy több fény jusson be egy helységbe, levegősebbnek, szellősebbnek tűnjön az adott tér. Ilyenkor a beton helyett egy strapabíró, minimum 3x10mm vastag üveggel fedjük le a felületet, biztosítva így a fény bejutását, de egyúttal teljes értékű felületet képezve a felső szinten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuhanykabint vagy kádparavánt

Kádparaván íves kádra Ön is álmodott a fürdőszobájának a felújításáról? Szeretne egy kádat rajta egy kádparavánnal? Vagy inkább egy zuhanykabint? A választás sokszor nem egyszerű, hiszen a mai világban a víz az egyik legnagyobb kincs, az árak elszabadulásával a költségek is fontosak. A zuhanykabin erre egy tökéletes választás, hiszen becsukom magam mögött az ajtót és gyorsan, kevés víz felhasználásával letusolok.

 

 

 

 

 

 

 

Épített zuhanykabin - kinek és mikor

Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért készíttessen épített zuhanykabint, amikor a hipermarketekben, barkácsáruházakban és szaküzletekben megannyi tömegesen gyártott, könnyen és olcsón elérhető termék közül választhat. A válasz egyrészt esztétikai (de erről majd később), másrészt technikai jellegű.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zuhanykabin szemle

Az ember szabadsága alatt sem tud kibújni a bőréből és szakmai szemmel nézi a környezetét. Így történt, hogy amikor alkalmam volt megszállni egy neves magyarországi szállodában, rögtön szemügyre vettem az üveges munkákat, tükröket, de legfőképpen az elegáns fürdőszobában a zuhanykabint.

 

 

 

 

 

 

Konyhai dekor üveg

Egyre divatosabb megoldás a konyhában üveggel dekorálni a konyhapult és a szekrények közötti falrészt.  Nincs igazán szakmai megnevezése, hívják konyha hátlapnak, konyhai üvegnek vagy festett dekorüvegnek is ezt a fajta megoldást. A lényege, hogy teljesen egyedivé varázsolhatjuk vele konyhánkat.

 

 

 

 

 

 

Kádparavánok típusai

kádparaván harmónika

Egy már meglévő, beépített kád esetén, a zuhanyzáskor kifolyó víz megakadályozására egy kádparaván praktikus megoldást nyújt. Gyorsan és utólagosan is felszerelhető, számos technikai lehetőség közül lehet választani, így biztosan alkalmazható az Ön fürdőszobájában is. A kádparaván 8mm vastag edzett biztonsági üvegből készül, melynek mérete és alakja tetszőlegesen alakítható. Az üveg típusa szerint lehet savmart, víztiszta, bronz és fekete parzol, illetve egyedi homok fújt mintával dekorált.

 

 

 

 

 

 

Üvegesmunkák - mire jó az üveges

üvegesmunka

Az üveges szakembert általában akkor hívják, ha már meglévő zuhanykabint kell beépíteni vagy egyedileg szeretnének zuhanyfalat, üvegajtót, tükröt esetleg járható üveget készíttetni. Vannak esetek azonban, amikor a korábbi üvegesmunkák eltávolítása a feladat, mert senki nem mer hozzányúlni.

 

 

 

 

 

 

Üvegdíj készítés

üvegdíj

Az üvegdíjak készítése az üveges munkák legkreatívabb formája. Nagy tapasztalatot, ötletességet és precizitást igényel. Minden egyes megrendelés egyedi, illeszkedik a cég arculatához, az eseményhez vagy a díjazott személyéhez.

 

Üvegdekoráció

üvegdekoráció A lakberendezésben mindig vannak trendek és divatok, de az üveg mindig is fontos szerepet töltött be a lakó- és közösségi terek dekorációjában. Sokan kedvelik, mint anyag mert sokoldalúan felhasználható, elegáns és funkcionális is egyben. Jártamban-keltemben mindig megjegyzem, ha valahol különleges üvegtárggyal találkozom. Íme néhány példa, hogyan használhatjuk az üveget környezetünk szépítésére.

 

 

 

 

 

 

 

Üvegcsodák

Engem még mindig elképeszt az üveg sokoldalúsága. Most éppen egy olasz üvegfúvó mester szobrait csodálom. Simone Crestani különleges vázákat, üvegszobrokat készít. Az olasz mester Velence közelében él, így nem csoda, hogy korán  „megfertőzte” a velencei üvegművesség. Velence és Murano műhelyeiben kitanulta az üvegfúvást és hamar elkezdett kísérletezgetni.

 

tovább:

Éjszaka egy üveg kapszulában

üveg kapszula

Kipróbálnád az alvást egy sasfészekben? Peruban lehetőség van valami hasonló élményre egy üveg kapszulában. A Szent-Völgyben átlátszó luxus kapszulákat építettek a hegytetőre.  A Skylodge Adventure Suites névre keresztelt exkluzív szállás, nem más, mint egy függő hálószoba üvegből. Teljesen átlátszó, így belátható a csodás völgy.

Járható üveg a Tower Bridge padlójában

Tower Bridge üvegpadlója

Az idén ünnepli  fennállásának 120. évfordulóját a világ talán legismertebb hídja, a londoni Tower Bridge. Ebből az alkalomból valami különlegeset találtak ki a szakemberek.

Járható üveget építettek be a felső, gyalogos szinten a szerkezetbe, létrehozva így egy speciális üvegpadlót, amin keresztül a magasból figyelhető a forgalom.HW Online  |  Weboldal készítés Budapest  |  Adatvédelmi nyilatkozat