Hírek

Üvegdekoráció

üvegdekoráció A lakberendezésben mindig vannak trendek és divatok, de az üveg mindig is fontos szerepet töltött be a lakó- és közösségi terek dekorációjában. Sokan kedvelik, mint anyag mert sokoldalúan felhasználható, elegáns és funkcionális is egyben. Jártamban-keltemben mindig megjegyzem, ha valahol különleges üvegtárggyal találkozom. Íme néhány példa, hogyan használhatjuk az üveget környezetünk szépítésére.

 

 

 

 

 

 

 üvegcsillár

Egy kiállításon botlottam bele ebbe a hatalmas üvegcsillárba. Nem egy átlagos lakásba való, az egyszer biztos, de egyedisége és az elkészítése mindenképpen figyelemreméltó. Ilyenkor mindig elgondolkodom a gyártási technológián.

 

Egy másik üveg munka egy szálloda csillárja, ami szintén beillik technikai bravúrnak. Rendkívül látványos és azonnal megragadja a figyelmet, feltehetően ez volt a készíttetők célja. Az üveg súlya is óriási lehet, de nem irigylem a takarítónőt sem, amikor egyesével kell portalanítania az üveg leveleket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy rendkívüli alkotásról beszélünk, amelynek minden apró részlete és eleme az exluzivitást és az eleganciát képviseli.  A csillár maga egyedileg készített levél formájú üvegelemekből áll. Tartóváza egy fémszerkezet a világító testekkel (led). Ezen helyezkednek el az egyenként üvegrogyasztással készített (nagy hőmérsékleten egyedi formára melegítik rá az üveget, amely így felveszi a sablon formáját, majd ezután körbevágják, és éleit becsiszolják) levél formájú elemek. A csillár minden szempontból egyedi. Ilyen nincs még egy a világon. Minden darabja méretre, az itteni adottságokhoz és követelményekhez készült. A másik nagy kihívás a helyszíni beemelés lehetett, hiszen a sérülékenysége miatt valószínű, hogy a helyszínen szerelték össze, és a beemelése is  nagy munka volt a súly és a törékenység miatt.

üvegcsillár

 

Üvegdekoráció

A következő egyszerű példa, hogy néhány üvegvázával és tükörrel, meg pár szál virággal milyen elegáns hatást érhetünk el.

 

 

 
HW Online  |  Weboldal készítés Budapest  |  Adatvédelmi nyilatkozat