Hírek

Üvegesmunkák - mire jó az üveges

üvegesmunka

Az üveges szakembert általában akkor hívják, ha már meglévő zuhanykabint kell beépíteni vagy egyedileg szeretnének zuhanyfalat, üvegajtót, tükröt esetleg járható üveget készíttetni. Vannak esetek azonban, amikor a korábbi üvegesmunkák eltávolítása a feladat, mert senki nem mer hozzányúlni.

 

 

 

 

 

 Nemrégen megkeresett egy ügyfél, hogy a fürdőszoba plafonján lévő 6 négyzetméteres tükröt kellene eltávolítani. Nagyon szerette a különleges tükröt, a lakást kifejezetten ezért vásárolta, mert megtetszett neki ez a szokatlan megoldás. Egy beázás miatt azonban kénytelen eltávolítani a tükröt.

 

Mivel filozófiánk szerint a megoldást keressük, nem a kifogásokat - elvállaltuk a megbízást. A lakást már a meglévő tükörrel vásárolták, így senki nem tudta megmondani milyen technikai megoldással rögzítették a tükröt a mennyezeten. Csak tippelni lehetett, de belevágtunk a kihívást jelentő munkába. Egy ilyen feladat gondos előkészítést igényel, különleges biztonsági intézkedéseket, hiszen méretes üvegdarabok potyoghatnak le a mennyezetről.  Egyrészt óvni kell a munkatársak testi épségét, másrészt a lakás tulajdonosa sem szeretné, ha az egyébként tökéletes állapotban lévő fürdőszobájában bármilyen kár keletkezne.

 

tükör eltávolítása üvegesmunka tükör leszerelése

 

Szerencsére jól gondoltuk, hogy egy speciális keretre volt erősítve a mintegy 50 kilónyi súlyú tükör és sikerült balesetmentesen eltávolítani. Bár a tükör nem használható már a továbbiakban, hiszen sok száz apró darabra esett szét, de eltávolításával a beázási problémát meg tudták oldani. Hamarosan elkészülhet a tükör pontos mása is és visszaépíthetjük a mennyezetre.

 

A fenti példa jól illusztrálja, hogy egy üveges vállalkozásnak nagyon sokoldalúnak kell lennie, illetve az a cég nem sokra viszi, aki folyton csak a kifogásokat és nehézségeket keresi. Önnek tudunk segíteni valamiben?
HW Online  |  Weboldal készítés Budapest  |  Adatvédelmi nyilatkozat