Éjszaka egy üveg kapszulában

Kipróbálnád az alvást egy sasfészekben? Peruban lehetőség van valami hasonló élményre egy üveg kapszulában. A Szent-Völgyben átlátszó luxus kapszulákat építettek a hegytetőre.  A Skylodge Adventure Suites névre keresztelt exkluzív szállás, nem más, mint egy függő hálószoba üvegből. Teljesen átlátszó, így belátható a csodás völgy.

Na persze az élményt nem adják ingyen... Először is 400 méteres szintkülönbséget kell leküzdeni egy vasalt úton (via ferrata) és az ára sem olcsó, mintegy 200 angol font éjszakánként, igaz ez tartalmazza a transzfert Cuzco városából és vissza. De a kilátás és az élmény mindenért kárpótol. Aki nem szeretne via ferratán felmászni, a másik lehetőség, hogy turista úton és egy több kötélből álló canopy pályarendszeren keresztül közelíti meg a helyszínt. Bár ez utóbbi sem jár kevesebb adrenalinnal. A szálláshoz reggeli vagy gourmet vacsora is foglalható és van fürdőszoba is az üveg kapszulában. Hogy növeljék a teret és csökkentsék a bezártság-érzetet mindegyik üveg kapszulához épült egy külső platform, ami étkező/nappaliként használható.

 

Üveg hálószoba

 

Extrém szállás

 

Üveg kapszula Peruban

 

Ez a világon az első függő szállás, mely 2013-ban nyílt meg. Három külön üveg kapszulából áll, összesen nyolc fő elhelyezésére alkalmas. A 360 méteres magasságban megépített szállásokból majdnem teljes körpanoráma nyílik a Szent-Völgyre.

A váz egyedileg gyártott alumínium szerkezetből áll, teljesen ellenáll az időjárásnak. Hat üvegtábla és négy szellőző nyílás került elhelyezésre, biztonsági okokból a bejárat a szerkezet tetején helyezkedik el. Egy-egy üveg kapszula mérete 7,5x2,5 méter.

 

Külső nappali

 

Üveg kapszula belülről

 

Üveg kapszula belülről

 

 

A vendégek kényelmét napelemes alternatív világítás, öko WC és mosdó szolgálja. A hálószoba függönnyel besötétíthető, hogy a szomszédok (kondorkeselyűk) kíváncsi pillantásait kizárjuk. Kényelmes matrac, párnák, takarók biztosítják a meleg és kellemes éjszakát a föld felett majd 400 méterre.

 

Forrás: www.naturavivre.com