Konyhai dekor üveg

Egyre divatosabb megoldás a konyhában üveggel dekorálni a konyhapult és a szekrények közötti falrészt. Nincs igazán szakmai megnevezése, hívják konyha hátlapnak, konyhai üvegnek vagy festett dekorüvegnek is ezt a fajta megoldást. A lényege, hogy teljesen egyedivé varázsolhatjuk vele konyhánkat.

Van, amikor a festést, kőburkolatot (pl. bontott tégla, cementlap) vagy esetleg tapétát hivatott védeni az üveg a kifröccsenő anyagoktól, gőzöktől – ilyenkor víztiszta üveget érdemes felhelyezni. Máskor kifejezetten dekorációs céllal kerül fel az üveg maga – ebben az esetben egyszínű Lacobel vagy festett üveg kerül a falra. Ennek egy továbbfejlesztett, modernebb és sokkal divatosabb változata a nyomtatott üveg. Egy új technológiának köszönhetően gyakorlatilag bármilyen kép vagy minta felvihető az üvegre, ami így meghatározó eleme lesz a konyha berendezésének. Mindössze egy megfelelő felbontású, kellően éles fényképre van szükség, amit rányomtatunk az üvegre. Csak a képzelet szab határt: virágok, ételek, fűszerek de akár egy kedves családi pillanat is díszítheti a falat. Garantáltan a csodájára fognak járni.

 

Konyhai dekorüveg példák:

A megfelelő fényképet elkészíthetjük saját magunk, vagy válogathatunk a különböző stock fotó cégek hatalmas kínálatából is. Az üveg alakja bármilyen lehet, a csatlakozók stb. helye kivágható belőle, nem kell kompromisszumokat kötni a speciális konyhai üveg miatt. Mivel a festék az üveg hátoldalára kerül, a takarítás sem okoz problémát, tartós, időtálló konyhai hátlapokat készítünk, ahol csak a karcmentes tisztítószerre kell figyelnünk.

 

A dekorüveg kerülhet sarokba vagy akár a tűzhely fölé is. Igen, tűzhely fölé is ebben az esetben különösen fontos az edzett/biztonsági üveg alkalmazása.

Konyhai dekorüveg ötletek

Ezzel az egyszerű megoldással exkluzívvá teheti konyháját, bármilyen színvilágba illeszkedik. Vízbe merülő citromok, tüzes chili, rózsacsokor - csak néhány ötlet, amely megvalósítható. Különleges hatás érhető el, ha az üveg mögé világítást is szerelünk. Néhány led csíkkal hátulról megvilágítva az üveget, igényes és exkluzív megjelenést alakíthatunk ki.

Konyhai dekorüveg minták:

Ha az egyen kinézet nem az Ön asztala, akkor nálunk jó helyen jár. Kérje ajánlatunkat, a helyszíni felmérés ingyenes.

További konyhahátlap referenciák a fotógalériában.