Üvegdíj készítés

Az üvegdíjak készítése az üveges munkák legkreatívabb formája. Nagy tapasztalatot, ötletességet és precizitást igényel. Minden egyes megrendelés egyedi, illeszkedik a cég arculatához, az eseményhez vagy a díjazott személyéhez.

Igazán nagyszerű alkotásokat lehet létrehozni, ha megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre. Számos esetben találkozunk azzal a kéréssel, hogy készítsünk valamit gyorsan, mert holnapután díjátadás. Ilyenkor a megrendelő eleve elesik egy valóban nagyszerű, különleges díj létrehozásától, mert bizonyos technológiák szóba sem jöhetnek, csak egy „butított” verziója készül el egy nagyszerű darabnak.

 

Nagy segítség, ha a megrendelőnek van valamilyen elképzelése, esetleg ad valamilyen támpontot: legyen az egy minta vagy szín a cég logójából, egy tárgy - amire a díj emlékeztessen. Ha nincs ilyesmi, akkor megpróbálunk valamit javasolni. Ezután, közösen eldöntjük, hogy milyen méretű, anyagú legyen a díj, milyen felirat kerüljön rá, legyen-e talpa stb. majd elkészítünk egy látványtervet. Amikor ez elfogadásra került, kezdődhet a munka.

 

Az üveget méretre vágjuk, ragasztjuk, eddzük, elkészítjük a tartóját (lehet fém, üveg vagy plexi is akár). Szöveget, mintát homokfújással készítünk rá, ha szükséges festjük (vagy eleve színes üvegből készítjük). Rengeteg féle megoldás lehetséges, ez mindig az adott díjtól függ. Igény esetén díszdobozt is tudunk biztosítani.

 

Néhány példa az üvegdíjakra:

 

Angyalt formázó díj homokfújt üvegből. A több réteget UV ragasztással rögzítettük, a talpon szereplő felirat gravírozással készült.

 

Polírozott alumínium talpon álló terméklogó anyagában színezett plexiből. A feliratok opál plexi alapra készültek nyomtatással.

A leggyakoribb kérdés az üvegdíj ára. Mivel egyedi kézi munkáról van szó, ezek a termékek nem a „gazdaságos” kategóriába tartoznak. Az elkészült üvegdíj ára sok tényezőtől függ: például a felhasznált anyagoktól, a mérettől, a darabszámtól. Nem mindegy, hogy egy-egy sablont vagy tervet egy darab vagy (sok)száz darab munka miatt kell legyártani.

 

Az üvegdíjak elkészítésekor mindig több szempontot tartunk szem előtt:

  • a megrendelő elégedettsége
  • minőségi anyagok, minőségi munka
  • presztízs érték, hiszen a díj a díjazott megbecsülését, elismerését hivatott közvetíteni