Zuhanykabin szemle

Az ember szabadsága alatt sem tud kibújni a bőréből és szakmai szemmel nézi a környezetét. Így történt, hogy amikor alkalmam volt megszállni egy neves magyarországi szállodában, rögtön szemügyre vettem az üveges munkákat, tükröket, de legfőképpen az elegáns fürdőszobában a zuhanykabint.

Azonnal feltűnt a letisztult megjelenés, a profi megoldás. A zuhanykabin szépen illeszkedett a márvánnyal borított enteriőrbe, nem hivalkodott és funkcióját is maradéktalanul betöltötte.

A zuhanykabin – különleges megoldás

 

Az érdekességét az adta, hogy nem alkalmaztak vízzáró profilt. Valószínűleg abból a megfontolásból, hogy a műanyag kiegészítő ne rontsa az összképet. Az ajtó és a fix üveg között azonban így majd egy centiméteres rés maradt, de ennek ellenére csak minimális víz jutott ki a zuhanykabinból. Ezt úgy tudták elérni, hogy egyrészt a zuhanyfej az oldalfalra került, nem a zuhanyajtóval szembe. Másrészt pedig egy keskeny, körülbelül 5 centiméteres üvegcsík képez peremet és veri vissza a felcsapódó vizet. Alul pedig a márványba készített speciális bemarások terelik a vízcseppeket a lefolyó irányába.

Zuhanykabint csak biztonsági üvegből szabad készíteni, hogy elkerüljük a baleseteket. Szakmailag nagy kihívás egy keskeny üvegcsík megedzése. Egy ilyen darab könnyen törik, könnyen hajlik a megmunkálás során. Itt az eredmény tökéletes mind esztétikailag, mind funkcióját tekintve.

 

Szerelvények

A szerelvényeket úgy választották meg, hogy erősítsék a légies megjelenést és harmonizáljanak a visszafogottan elegáns környezettel. A hatást sikerült elérni. A két oldalsó zsanér stabilan tart, míg a széles, lekerekített fogantyú biztos fogást és esztétikus megjelenést biztosít, ezen felül törölközőtartóként is szolgál.