Járható üveg a Tower Bridge padlójában

Járható üveg a Tower Bridge padlójában

Az idén ünnepli  fennállásának 120. évfordulóját a világ talán legismertebb hídja, a londoni Tower Bridge. Ebből az alkalomból valami különlegeset találtak ki a szakemberek. Járható üveget építettek be a felső, gyalogos szinten a szerkezetbe, létrehozva így egy speciális üvegpadlót, amin keresztül a magasból figyelhető a forgalom.

Éjszaka egy üveg kapszulában

Éjszaka egy üveg kapszulában

Kipróbálnád az alvást egy sasfészekben? Peruban lehetőség van valami hasonló élményre egy üveg kapszulában. A Szent-Völgyben átlátszó luxus kapszulákat építettek a hegytetőre.  A Skylodge Adventure Suites névre keresztelt exkluzív szállás, nem más, mint egy függő hálószoba üvegből. Teljesen átlátszó, így belátható a csodás völgy.

Üvegcsodák

Üvegcsodák

Engem még mindig elképeszt az üveg sokoldalúsága. Most éppen egy olasz üvegfúvó mester szobrait csodálom. Simone Crestani különleges vázákat, üvegszobrokat készít. Az olasz mester Velence közelében él, így nem csoda, hogy korán "megfertőzte" a velencei üvegművesség. Velence és Murano műhelyeiben kitanulta az üvegfúvást és hamar elkezdett kísérletezgetni.

Üvegdíj készítés

Üvegdíj készítés

Az üvegdíjak készítése az üveges munkák legkreatívabb formája. Nagy tapasztalatot, ötletességet és precizitást igényel. Minden egyes megrendelés egyedi, illeszkedik a cég arculatához, az eseményhez vagy a díjazott személyéhez.

Üvegesmunkák - mire jó az üveges

Üvegesmunkák - mire jó az üveges

Az üveges szakembert általában akkor hívják, ha már meglévő zuhanykabint kell beépíteni vagy egyedileg szeretnének zuhanyfalat, üvegajtót, tükröt esetleg járható üveget készíttetni. Vannak esetek azonban, amikor a korábbi üvegesmunkák eltávolítása a feladat, mert senki nem mer hozzányúlni.

Kádparavánok típusai

Kádparavánok típusai

Egy már meglévő, beépített kád esetén, a zuhanyzáskor kifolyó víz megakadályozására egy kádparaván praktikus megoldást nyújt. Gyorsan és utólagosan is felszerelhető, számos technikai lehetőség közül lehet választani, így biztosan alkalmazható az Ön fürdőszobájában is. A kádparaván 8mm vastag edzett biztonsági üvegből készül, melynek mérete és alakja tetszőlegesen alakítható. Az üveg típusa szerint lehet savmart, víztiszta, bronz és fekete parzol, illetve egyedi homok fújt mintával dekorált.

Konyhai dekor üveg

Konyhai dekor üveg

Egyre divatosabb megoldás a konyhában üveggel dekorálni a konyhapult és a szekrények közötti falrészt. Nincs igazán szakmai megnevezése, hívják konyha hátlapnak, konyhai üvegnek vagy festett dekorüvegnek is ezt a fajta megoldást. A lényege, hogy teljesen egyedivé varázsolhatjuk vele konyhánkat.

Zuhanykabin szemle

Zuhanykabin szemle

Az ember szabadsága alatt sem tud kibújni a bőréből és szakmai szemmel nézi a környezetét. Így történt, hogy amikor alkalmam volt megszállni egy neves magyarországi szállodában, rögtön szemügyre vettem az üveges munkákat, tükröket, de legfőképpen az elegáns fürdőszobában a zuhanykabint.

Épített zuhanykabin - kinek és mikor

Épített zuhanykabin - kinek és mikor

Sokakban felmerül a kérdés, hogy miért készíttessen épített zuhanykabint, amikor a hipermarketekben, barkácsáruházakban és szaküzletekben megannyi tömegesen gyártott, könnyen és olcsón elérhető termék közül választhat. A válasz egyrészt esztétikai (de erről majd később), másrészt technikai jellegű.

Zuhanykabint vagy kádparavánt válasszak?

Zuhanykabint vagy kádparavánt válasszak?

Ön is álmodott a fürdőszobájának a felújításáról? Szeretne egy kádat rajta egy kádparavánnal? Vagy inkább egy zuhanykabint? A választás sokszor nem egyszerű, hiszen a mai világban a víz az egyik legnagyobb kincs, az árak elszabadulásával a költségek is fontosak. A zuhanykabin erre egy tökéletes választás, hiszen becsukom magam mögött az ajtót és gyorsan, kevés víz felhasználásával letusolok.

Járható üveg másként

Járható üveg másként

Járható üveget legtöbbször azért kérnek a megrendelők, hogy több fény jusson be egy helységbe, levegősebbnek, szellősebbnek tűnjön az adott tér. Ilyenkor a beton helyett egy strapabíró, minimum 3x10mm vastag üveggel fedjük le a felületet, biztosítva így a fény bejutását, de egyúttal teljes értékű felületet képezve a felső szinten.