Üvegesmunkák - mire jó az üveges

Az üveges szakembert általában akkor hívják, ha már meglévő zuhanykabint kell beépíteni vagy egyedileg szeretnének zuhanyfalat, üvegajtót, tükröt esetleg járható üveget készíttetni. Vannak esetek azonban, amikor a korábbi üvegesmunkák eltávolítása a feladat, mert senki nem mer hozzányúlni.

Nemrégen megkeresett egy ügyfél, hogy a fürdőszoba plafonján lévő 6 négyzetméteres tükröt kellene eltávolítani. Nagyon szerette a különleges tükröt, a lakást kifejezetten ezért vásárolta, mert megtetszett neki ez a szokatlan megoldás. Egy beázás miatt azonban kénytelen eltávolítani a tükröt.

 

Mivel filozófiánk szerint a megoldást keressük, nem a kifogásokat - elvállaltuk a megbízást. A lakást már a meglévő tükörrel vásárolták, így senki nem tudta megmondani milyen technikai megoldással rögzítették a tükröt a mennyezeten. Csak tippelni lehetett, de belevágtunk a kihívást jelentő munkába. Egy ilyen feladat gondos előkészítést igényel, különleges biztonsági intézkedéseket, hiszen méretes üvegdarabok potyoghatnak le a mennyezetről.  Egyrészt óvni kell a munkatársak testi épségét, másrészt a lakás tulajdonosa sem szeretné, ha az egyébként tökéletes állapotban lévő fürdőszobájában bármilyen kár keletkezne.

 

Szerencsére jól gondoltuk, hogy egy speciális keretre volt erősítve a mintegy 50 kilónyi súlyú tükör és sikerült balesetmentesen eltávolítani. Bár a tükör nem használható már a továbbiakban, hiszen sok száz apró darabra esett szét, de eltávolításával a beázási problémát meg tudták oldani. Hamarosan elkészülhet a tükör pontos mása is és visszaépíthetjük a mennyezetre.

 

A fenti példa jól illusztrálja, hogy egy üveges vállalkozásnak nagyon sokoldalúnak kell lennie, illetve az a cég nem sokra viszi, aki folyton csak a kifogásokat és nehézségeket keresi. Önnek tudunk segíteni valamiben?